RODO Magazyn nr 17-2021

  • Rafał Stępniewski
  • /
  • 24 maja 2020

Minęły już 3 lata odkąd obowiązuje RODO. Nowe obowiązki i wymogi, jakie wynikają z przepisów, bez wątpienia wpłynęły na wzrost świadomości zarówno po stronie firm, jak i samych osób fizycznych, których dane osobowe są przetwarzane.

W ciągu ostatnich 3 lat byliśmy świadkami nakładania przez Urząd Ochrony Danych Osobowych (UODO) kar za naruszenia przepisów, ale również spektakularnych wycieków danych — pytanie czy dowiedzielibyśmy się o nich, gdyby nie nowe przepisy?

W najnowszym numerze

  • 3 lata z RODO. Podsumowanie. Co zmieniła pandemia w postrzeganiu ochrony danych osobowych?
  • Kary za zbieranie danych o pracownikach a szczepienia w firmach
  • Cyberprzestępstwa w dobie pandemii. Osoby powyżej 45 lat nie potrafią rozpoznać oszustwa?
  • Praca zdalna z dokumentacją papierową. Ryzyko naruszenia bezpieczeństwa danych osobowych
  • Zadbaj o bezpieczeństwo danych osobowych podczas telekonferencji

Dziękujemy, że przeczytałaś/eś nasz artykuł do końca. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami za zakresu bezpieczeństwa, zapraszamy do naszego serwisu ponownie!
Jeżeli podobał Ci się artykuł podziel się z innymi udostępniając go w mediach społecznościowych.

Potrzebujesz wsparcia lub szukasz rozwiązań w zakresie zagadnienia o którym mowa w akrtykule?

Kliknij aby wrócić do strony głównej

Newsletter

Bądźmy w kontakcie! Zapisz się na newsletter, a raz na jakiś czas wyślemy Ci powiadomienie o najważniejszych artykułach. Dla subskrybentów newslettera przygotowujemy specjalne wydarzenia np. webinaria. Nie pożałujesz!